Se amesteca intr-un vas faina cu drojdia dizolvata in lapte, apoi, treptat, cu celalalte ingrediente. Se framinta un aluat, care se lasa la crescut 1
Se amesteca intr-un vas faina cu drojdia dizolvata in lapte, apoi, treptat, cu celalalte ingrediente. Se framinta un aluat, care se lasa la crescut 1 1/2 ora. Se freaca separat 100 gr. unt cu 100 gr. zahar pina devine spuma. Pe planseta presarata cu faina, se intinde aluatul, intr-o foaie groasa de 2 cm. Pe deasupra se pune untul frecat cu zaharul, apoi se stringe foaia, formind un rulou, care se taie in 9 bucati.
Fiecare bucata se stringe la unul din capete si se aseaza - una linga alta - cu partea strinsa in jos, intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduce in tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit. Se obtine o prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri. La citeva minute dupa ce s-a copt, prajitura se scoate din forma, cu grija, pentru ca "trandafirii" sa ramina uniti, si se aseaza pe platou. Cind cozonacul este gata, se toarna deasupra o ceasca de lapte clocotit, indulcit cu 3 linguri de zahar. Se mai tine in cuptor 5-10 minute.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii