Laptele si untul se incalzesc si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa 10 min. intr-un castron se amesteca faina cu un varf cutit sare si zaharul se ad
Laptele si untul se incalzesc si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa 10 min. intr-un castron se amesteca faina cu un varf cutit sare si zaharul se adauga compozitia de drojdie si galbenusele si se framanta din nou. Se lasa apoi la dospit, intr-un loc caldut pentru 40 min.
pentru umplutura amestecam cu robotul albusele, martipanul si migdalele tocate, se intinde aluatul pe masa putin infainata, deasupra punem umplutura si rulam. Se taie ruloul in 12-14 bucati egale care se pun in forma de tort sau in alta tava rotunda (26cm) cu taietura in sus. Se dau la cuptor pentru 45-50min. Cand am scos trandafirul din cuptor il ungem cu 2 linguri gem de caise incalzit si lasam sa se raceasca.Dupa aceea se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si glazuram cozonacul.
Se serveste taiat felii ca la tort.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii