Laptele si untul se incalzesc si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa 10 min. intr-un castron se amesteca faina cu un varf cutit sare si zaharul se ad
Laptele si untul se incalzesc si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa 10 min. intr-un castron se amesteca faina cu un varf cutit sare si zaharul se adauga compozitia de drojdie si galbenusele si se framanta din nou. Se lasa apoi la dospit, intr-un loc caldut pentru 40 min.
pentru umplutura amestecam cu robotul albusele, martipanul si migdalele tocate, se intinde aluatul pe masa putin infainata, deasupra punem umplutura si rulam. Se taie ruloul in 12-14 bucati egale care se pun in forma de tort sau in alta tava rotunda (26cm) cu taietura in sus. Se dau la cuptor pentru 45-50min. Cand am scos trandafirul din cuptor il ungem cu 2 linguri gem de caise incalzit si lasam sa se raceasca.Dupa aceea se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si glazuram cozonacul.
Se serveste taiat felii ca la tort.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii