Drojdia se pune la dizolvat in laptele caldut iar faina se amesteca intr-un castron cu zaharul si putina sare. Se toarna drojdia in faina, se pune unt
Drojdia se pune la dizolvat in laptele caldut iar faina se amesteca intr-un castron cu zaharul si putina sare. Se toarna drojdia in faina, se pune untul moale si galbenusul. Se framanta un aluat care se lasa la cald sa dospeasca.
Pentru umplutura: 250 gr. nuca, 125 gr. zahar, 2 linguri lapte caldut se amesteca intr-un castron.
Din aluat se intinde o foaie, se pune nuca si cateva stafide, apoi se ruleaza si se pun capetele spre interior. Cu un cutit ascutit se taie din aluat felii de 5-6 cm. Se pregateste o tava de tort cu hartie de copt si se pun feliile in tava una langa alta, cu taietura in sus. Se ung cu galbenus de ou + 2linguri lapte si se pune la copt aprox. 75 min. Se incearca cu scobitoarea.
Se pudreaza cu zahar si se taie cand s-a racit complet.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantana
Comentarii