Cozonac trandafir cu nuci

Drojdia se pune la dizolvat in laptele caldut iar faina se amesteca intr-un castron cu zaharul si putina sare. Se toarna drojdia in faina, se pune unt

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300ml lapte cald
  • 75 gr. unt (margarina) moale
  • la temperatura camerei
  • 80 gr. zahar
  • 550 gr. faina
  • 1 galbenus
  • 1 cubulet drojdie
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr. nuca
  • 125 gr. zahar
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Drojdia se pune la dizolvat in laptele caldut iar faina se amesteca intr-un castron cu zaharul si putina sare. Se toarna drojdia in faina, se pune untul moale si galbenusul. Se framanta un aluat care se lasa la cald sa dospeasca.

Pentru umplutura: 250 gr. nuca, 125 gr. zahar, 2 linguri lapte caldut se amesteca intr-un castron.

Din aluat se intinde o foaie, se pune nuca si cateva stafide, apoi se ruleaza si se pun capetele spre interior. Cu un cutit ascutit se taie din aluat felii de 5-6 cm. Se pregateste o tava de tort cu hartie de copt si se pun feliile in tava una langa alta, cu taietura in sus. Se ung cu galbenus de ou + 2linguri lapte si se pune la copt aprox. 75 min. Se incearca cu scobitoarea.
Se pudreaza cu zahar si se taie cand s-a racit complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc