Cozonac trandafir cu nuci

Drojdia se pune la dizolvat in laptele caldut iar faina se amesteca intr-un castron cu zaharul si putina sare. Se toarna drojdia in faina, se pune unt

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300ml lapte cald
  • 75 gr. unt (margarina) moale
  • la temperatura camerei
  • 80 gr. zahar
  • 550 gr. faina
  • 1 galbenus
  • 1 cubulet drojdie
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr. nuca
  • 125 gr. zahar
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Drojdia se pune la dizolvat in laptele caldut iar faina se amesteca intr-un castron cu zaharul si putina sare. Se toarna drojdia in faina, se pune untul moale si galbenusul. Se framanta un aluat care se lasa la cald sa dospeasca.

Pentru umplutura: 250 gr. nuca, 125 gr. zahar, 2 linguri lapte caldut se amesteca intr-un castron.

Din aluat se intinde o foaie, se pune nuca si cateva stafide, apoi se ruleaza si se pun capetele spre interior. Cu un cutit ascutit se taie din aluat felii de 5-6 cm. Se pregateste o tava de tort cu hartie de copt si se pun feliile in tava una langa alta, cu taietura in sus. Se ung cu galbenus de ou + 2linguri lapte si se pune la copt aprox. 75 min. Se incearca cu scobitoarea.
Se pudreaza cu zahar si se taie cand s-a racit complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide