Cozonac transformat

Am frecat bine ouale cu faina sa nu ramana cocoloase si apoi am adaugat laptele si am amestecat pana la omogenizare. Am caramelizat zaharul. Am adauga

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Cozonac transformat

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • 300-350 ml lapte
  • Crema de ciocolata alba:
  • 350 gr cioco alba(de menaj am avut)
  • 50 ml lapte
  • 100 gr unt
  • Sirop:
  • zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Am frecat bine ouale cu faina sa nu ramana cocoloase si apoi am adaugat laptele si am amestecat pana la omogenizare.

Am caramelizat zaharul.

Am adaugat compozitia de oua lapte si faina peste caramel.

Am amestecat pana ce s-a dizolvat tot caramelul si compozitia a devenit mai groasa.

Apoi am dat crema la rece.

Am topit ciocolata alba cu laptele pe foc.

Am adaugat untul si am luat de pe foc amestecand pana s-a topit tot untul.

Am dat la rece si am pus gelatina la inmuiat, apoi am dizolvat-o pe baie de abur si am adugat-o compozitiei racorita putin(am pus 5g de gelatina pentru ca ma pus mai mult lapte 100-120ml).

Intr-un final cremele le-am amestecat una cu cealalta pentru ca cea de cioco nu dadea semne de inchegare si cea de caramel imi permitea acest lucru.

Am taiat cozonacul felii (cam de 1-1.5cm).

Am asezat intr-o tava cate patru felii(aici se poate face in mai multe feluri: se poate marunti cozonacul, se poate face fasii mai subtiri) si l-am insiropat (apa cu zahar fierte si esenta de rom la racire).

Am trantit un rand de crema, alt strat de cozonac, sirop si crema si tot asa pana nu mai aveti crema. La sfarsit oranati dupa plac.
Pofta buna!

Reteta Cozonac transformat a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.ro

Alte retete de cozonac gasiti aici:

Cozonac Dina, simplu si pufos,

Cozonac moldovenesc,

Cozonac cu nuca Dobre

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide