Se amesteca 500 g de faina in laptele in care s-a dizolvat drojdia cu putin zahar. Se presare cu faina si se lasa 20 de minute la dospit. Se adauga ou
Se amesteca 500 g de faina in laptele in care s-a dizolvat drojdia cu putin zahar. Se presare cu faina si se lasa 20 de minute la dospit. Se adauga oul, condimentele si sarea, si se framanta aluatul pana cand se intareste, apoi se lasa alte 15 minute la dospit. Se amesteca 200 g de unt cu 100 g faina si se adauga la aluat. Din nou, se lasa 15 minute la dospit.
Se amesteca stafidele, migdalele, cojile confiate de lamaie si portocale, si romul. Se lasa cateva minute dupa care se amesteca cu aluatul. Peste 15 minute se formeaza cozonacii. Se formeaza un baton plat si lung de 20 cm, iar de-a lungul axei la mijloc se indoaie in doua. Se lasa la dospit inca 20 de minute dupa care se pune in cuptor.
Alte retete cozonac recomandate
Cozonac nuca
Tarta de caise
Tarta cu visine
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii