Cozonaci cu fructe uscate

Se amesteca 500 g de faina in laptele in care s-a dizolvat drojdia cu putin zahar. Se presare cu faina si se lasa 20 de minute la dospit. Se adauga ou

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 50 g drojdie
  • 200 ml lapte incalzit la 35 grade
  • 50 g zahar
  • un ou
  • ¼ lingurita cardamon
  • ½ baton vanilie
  • ½ lingurita de coaja de lamaie rasa
  • ½ lingurita sare
  • 275 g unt moale
  • 150 g stafide
  • 50 g migdale tocate
  • 50 g cuburi confiate de coaja de lamaie
  • 50 g cuburi confiate de coaja de portocale
  • o lingura de rom
  • 2 plicuri de zahar vaniliat

Mod de preparare

Se amesteca 500 g de faina in laptele in care s-a dizolvat drojdia cu putin zahar. Se presare cu faina si se lasa 20 de minute la dospit. Se adauga oul, condimentele si sarea, si se framanta aluatul pana cand se intareste, apoi se lasa alte 15 minute la dospit. Se amesteca 200 g de unt cu 100 g faina si se adauga la aluat. Din nou, se lasa 15 minute la dospit.

Se amesteca stafidele, migdalele, cojile confiate de lamaie si portocale, si romul. Se lasa cateva minute dupa care se amesteca cu aluatul. Peste 15 minute se formeaza cozonacii. Se formeaza un baton plat si lung de 20 cm, iar de-a lungul axei la mijloc se indoaie in doua. Se lasa la dospit inca 20 de minute dupa care se pune in cuptor.
Alte retete cozonac recomandate

Cozonac nuca

Tarta de caise

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci