Se amesteca 500 g de faina in laptele in care s-a dizolvat drojdia cu putin zahar. Se presare cu faina si se lasa 20 de minute la dospit. Se adauga ou
Se amesteca 500 g de faina in laptele in care s-a dizolvat drojdia cu putin zahar. Se presare cu faina si se lasa 20 de minute la dospit. Se adauga oul, condimentele si sarea, si se framanta aluatul pana cand se intareste, apoi se lasa alte 15 minute la dospit. Se amesteca 200 g de unt cu 100 g faina si se adauga la aluat. Din nou, se lasa 15 minute la dospit.
Se amesteca stafidele, migdalele, cojile confiate de lamaie si portocale, si romul. Se lasa cateva minute dupa care se amesteca cu aluatul. Peste 15 minute se formeaza cozonacii. Se formeaza un baton plat si lung de 20 cm, iar de-a lungul axei la mijloc se indoaie in doua. Se lasa la dospit inca 20 de minute dupa care se pune in cuptor.
Alte retete cozonac recomandate
Cozonac nuca
Tarta de caise
Tarta cu visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii