Cozonaci cu fructe uscate

Se amesteca 500 g de faina in laptele in care s-a dizolvat drojdia cu putin zahar. Se presare cu faina si se lasa 20 de minute la dospit. Se adauga ou

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 50 g drojdie
  • 200 ml lapte incalzit la 35 grade
  • 50 g zahar
  • un ou
  • ¼ lingurita cardamon
  • ½ baton vanilie
  • ½ lingurita de coaja de lamaie rasa
  • ½ lingurita sare
  • 275 g unt moale
  • 150 g stafide
  • 50 g migdale tocate
  • 50 g cuburi confiate de coaja de lamaie
  • 50 g cuburi confiate de coaja de portocale
  • o lingura de rom
  • 2 plicuri de zahar vaniliat

Mod de preparare

Se amesteca 500 g de faina in laptele in care s-a dizolvat drojdia cu putin zahar. Se presare cu faina si se lasa 20 de minute la dospit. Se adauga oul, condimentele si sarea, si se framanta aluatul pana cand se intareste, apoi se lasa alte 15 minute la dospit. Se amesteca 200 g de unt cu 100 g faina si se adauga la aluat. Din nou, se lasa 15 minute la dospit.

Se amesteca stafidele, migdalele, cojile confiate de lamaie si portocale, si romul. Se lasa cateva minute dupa care se amesteca cu aluatul. Peste 15 minute se formeaza cozonacii. Se formeaza un baton plat si lung de 20 cm, iar de-a lungul axei la mijloc se indoaie in doua. Se lasa la dospit inca 20 de minute dupa care se pune in cuptor.
Alte retete cozonac recomandate

Cozonac nuca

Tarta de caise

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide