Cozonacul impletit cu mac, stafide si rahat este extrem de delicios si poate lua parte la orice masa festiva. Se freaca galbenusurile cu sare.
Cozonacul impletit cu mac, stafide si rahat este extrem de delicios si poate lua parte la orice masa festiva.
Se freaca galbenusurile cu sare. Se face maiaua din drojdie, 100 ml lapte cald, 100 grame faina si 2 linguri de zahar. Se lasa la crescut 20 de minute, acoperita cu un servet. Se cerne faina intr-un vas larg si adanc. Laptele fierbinte se amesteca cu 200 grame de zahar, Albusurile se bat spuma cu sare Se incepe framantatul: se amesteca faina cu maiaua, galbenusurile, 2/3 din albusuri si laptele cald, NU fierbinte incetul cu incetul. Se framanta pana se deslipeste de vas si face basicute. Se incalzeste margarina si uleiul si se adauga treptat, framantand mereu. Aluatul de cozonac se acopera cu un prosop si se lasa la cald 1-2 ore pana creste bine. Intre timp se pregatesc umpluturile:
Se taie rahatul, stafidele se inmoaie in apa calda apoi se storc si se stopesc cu rom.
Nuca prajita si apoi macinata se amesteca cu 1 lingura de cacao, esenta de rom, zahar si jumatate din albusurile ramase.
Macul se pune la fiert cu 200 ml lapte, 4 linguri de zahar si o lingura de gris. Dupa ce se ingroasa se lasa la racit si apoi se incorporeaza albusurile spuma
Se imparte aluatul de cozonac in 4 bucati, fiecare se intinde pe masa pudrata cu faina si se umple fiecare cu una dintre umpluturi. Se ruleaza si se impletesc 2 cate 2, astfel iasa 2 cozonaci care se aseaza in 2 tavi unse cu unt Se ung cu galbenus si se mai lasa la crescut jumatate de ora in tavi. Se dau la copt la foc potrivit, in cuptorul incins in prealabil, pentru o ora.
Cozonacul impletiti cu mac, stafide si rahat se serveste dupa ce s-a racit, de preferinta a doua zi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii