Drojdia se amesteca cu 3-4 linguri de lapte caldut, se adauga 2-3 linguri faina si 1 lingurita zahar. Se lasa apoi drojdia la crescut. Intr-un alt ca
Drojdia se amesteca cu 3-4 linguri de lapte caldut, se adauga 2-3 linguri faina si 1 lingurita zahar. Se lasa apoi drojdia la crescut. Intr-un alt castron se pune un pahar cu faina si se pun la oparit 2 pahare cu lapte clocoti.t Se bate bine si se lasa apoi la racit. Dupa ce drojdia a crescut, se amesteca impreuna cu faina oparita, se bate totul bine si se pune din nou la crescut. Separat, se separa galbenusurile de albusuri si se amesteca galbenusurile cu 150 gr zahar si 1 praf de sare. Se toarna apoi toate intr-un castron mare, se adauga zaharul vanilat, romul, coaja de portocala, uleiul si jumatate din unt topit, dupa care incep sa se framante, adaugand putin lapte fiert cu vanilie si 150 gr zahar in prealabil. Se framanta totul bine timp de o ora. Dupa o ora de framantat se pune vasul cu aluat la un Ioc cald, acoperit cu un servet curat si se lasa sa creasca. Dupa ce a crescut, se ia cate o bucata din aluat, se presara cu nuca sau stafide si se ruleaza. S epune apoi in tava si se lasa sa creasca pana la nivelul tavii. Se ung apoi cozonacii cu ou batut si se lasa la copt in cuptorul incalzit, timp de 15 minute la foc mediu, iar apoi inca 30 de minute la foc mare.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete de dulciuri:
Papanasi fierti
Chec pufos
Tiramisu
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPe linga ciorba am mai facut o portie de pizza de asta data cu miez de lapte pe linga toate celelalte bunatati :buna tare...
Pizza cu muschi file de porc,salam,carnat si miez de lapteIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii