Drojdia se amesteca cu 3-4 linguri de lapte caldut, se adauga 2-3 linguri faina si 1 lingurita zahar. Se lasa apoi drojdia la crescut. Intr-un alt ca
Drojdia se amesteca cu 3-4 linguri de lapte caldut, se adauga 2-3 linguri faina si 1 lingurita zahar. Se lasa apoi drojdia la crescut. Intr-un alt castron se pune un pahar cu faina si se pun la oparit 2 pahare cu lapte clocoti.t Se bate bine si se lasa apoi la racit. Dupa ce drojdia a crescut, se amesteca impreuna cu faina oparita, se bate totul bine si se pune din nou la crescut. Separat, se separa galbenusurile de albusuri si se amesteca galbenusurile cu 150 gr zahar si 1 praf de sare. Se toarna apoi toate intr-un castron mare, se adauga zaharul vanilat, romul, coaja de portocala, uleiul si jumatate din unt topit, dupa care incep sa se framante, adaugand putin lapte fiert cu vanilie si 150 gr zahar in prealabil. Se framanta totul bine timp de o ora. Dupa o ora de framantat se pune vasul cu aluat la un Ioc cald, acoperit cu un servet curat si se lasa sa creasca. Dupa ce a crescut, se ia cate o bucata din aluat, se presara cu nuca sau stafide si se ruleaza. S epune apoi in tava si se lasa sa creasca pana la nivelul tavii. Se ung apoi cozonacii cu ou batut si se lasa la copt in cuptorul incalzit, timp de 15 minute la foc mediu, iar apoi inca 30 de minute la foc mare.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete de dulciuri:
Papanasi fierti
Chec pufos
Tiramisu
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii