Iepurasi de cozonac

Iepurasii de cozonac sunt perfecti pentru masa de Paste. Gasiti aceasta reteta de cozonac, pe culinar.ro, alaturi de alte retete de Paste.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 21 gr drojdie
  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 75 gr unt
  • sare
  • 1 galbenus
  • 25 gr stafide
  • 25 gr migdale

Mod de preparare

Singura diferenta intre un cozonac obisnuit si iepurasii de cozonac este forma pe care o dati aluatului. E la fel de gustos, doar ca au o forma ce va vor cuceri indata oaspetii de la masa de Paste.

Se amesteca laptele caldut cu drojdia, apoi se adauga faina, unt, zahar si putina sare. Aluatul obtinut se lasa la crescut 30 de minute. Se formeaza apoi un rulou si se taie cu cutitul din el 16 felii, din care se modeleaza cate o bila. Se asaza bilele la distanta pe o tava tapetata cu hartie de copt, se aplatizeaza putin si se taie pe lung pana la jumatate. Se obtin urechile de iepurasi care se modeleaza, se rasucesc in afara. Se bate galbenusul cu 50 ml lapte si se unge aluatul. Se incrusteaza stafide pe post de ochi si nas si migdale pe post de dinti si sprancene. Se acopera tavile cu un prosop si se mai lasa la crescut 10 minute. Se coc apoi iepurasii in cuptorul incins la 180 grade, cca 15 minute, pana se rumenes. Este un bun inlocuitor a cozonacului de Paste.


Se servesc pudrati cu zahar.
Alte retete de cozonac recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori