Iepurasii de cozonac sunt perfecti pentru masa de Paste. Gasiti aceasta reteta de cozonac, pe culinar.ro, alaturi de alte retete de Paste.
Singura diferenta intre un cozonac obisnuit si iepurasii de cozonac este forma pe care o dati aluatului. E la fel de gustos, doar ca au o forma ce va vor cuceri indata oaspetii de la masa de Paste.
Se amesteca laptele caldut cu drojdia, apoi se adauga faina, unt, zahar si putina sare. Aluatul obtinut se lasa la crescut 30 de minute. Se formeaza apoi un rulou si se taie cu cutitul din el 16 felii, din care se modeleaza cate o bila. Se asaza bilele la distanta pe o tava tapetata cu hartie de copt, se aplatizeaza putin si se taie pe lung pana la jumatate. Se obtin urechile de iepurasi care se modeleaza, se rasucesc in afara. Se bate galbenusul cu 50 ml lapte si se unge aluatul. Se incrusteaza stafide pe post de ochi si nas si migdale pe post de dinti si sprancene. Se acopera tavile cu un prosop si se mai lasa la crescut 10 minute. Se coc apoi iepurasii in cuptorul incins la 180 grade, cca 15 minute, pana se rumenes. Este un bun inlocuitor a cozonacului de Paste.
Se servesc pudrati cu zahar.
Alte retete de cozonac recomandate:
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakes
Comentarii