Se inmoaie zaharul si drojdia, impreuna cu putina apa calduta, acestea de pun in mijlocul unui pumn de faina intr-un vas. Se amesteca toate si se mai
Se inmoaie zaharul si drojdia, impreuna cu putina apa calduta, acestea de pun in mijlocul unui pumn de faina intr-un vas. Se amesteca toate si se mai adauga putin apa astfel ca sa fie ca o smantana.
Acest amestec se lasa la dorpit 15 minute, apoi se adauga putin cate putin restul de faina, uleiul, zaharul vanilat, sarea, romul si apa.
Se framanta bine pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe mana. Se presapa faina deasupra si se lasa la crescut aprozimativ 1 ora.
Dupa ce a dorpit se iau bucatele din el, si se creaza suluri si se fac opturi. Mucenicii se pun in tava tapetata cu faina, si se lasa la crescut inca putin. Inainte de a se baga la cuptorul gata incalzit se stropesc cu putina apa amestecata cu zaharul si se dau la copt.
Siropul: se pun ingredientele la fiert; si dupa ce a dat in clocot de cateva ori cat sa capete o consistenta se opreste.
Dupa ce s-au copt mucenicii si se recoresc putin, se inmoaies repde in siropul fierbinte si se aseaza pe un castron.
La sfarsit se stropeste cu siropul ramas si cu nucile macinate.
Din aceste cantitati ies cam 10 portii.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii