Mucenici moldovenesti (de post)

Se inmoaie zaharul si drojdia, impreuna cu putina apa calduta, acestea de pun in mijlocul unui pumn de faina intr-un vas. Se amesteca toate si se mai

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUATUL:
  • 500 gr de faina
  • 1 lingurita de ulei
  • sare
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 esenta de rom
  • 250 ml apa
  • 100 gr nuci macinate
  • SIROP:
  • 4 linguri de miere
  • 4 cesti de apa
  • 2 cesti de zahar

Mod de preparare

Se inmoaie zaharul si drojdia, impreuna cu putina apa calduta, acestea de pun in mijlocul unui pumn de faina intr-un vas. Se amesteca toate si se mai adauga putin apa astfel ca sa fie ca o smantana.

Acest amestec se lasa la dorpit 15 minute, apoi se adauga putin cate putin restul de faina, uleiul, zaharul vanilat, sarea, romul si apa.

Se framanta bine pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe mana. Se presapa faina deasupra si se lasa la crescut aprozimativ 1 ora.

Dupa ce a dorpit se iau bucatele din el, si se creaza suluri si se fac opturi. Mucenicii se pun in tava tapetata cu faina, si se lasa la crescut inca putin. Inainte de a se baga la cuptorul gata incalzit se stropesc cu putina apa amestecata cu zaharul si se dau la copt.

Siropul: se pun ingredientele la fiert; si dupa ce a dat in clocot de cateva ori cat sa capete o consistenta se opreste.

Dupa ce s-au copt mucenicii si se recoresc putin, se inmoaies repde in siropul fierbinte si se aseaza pe un castron.

La sfarsit se stropeste cu siropul ramas si cu nucile macinate.

Din aceste cantitati ies cam 10 portii.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide