Mucenici muntenesti (de post)

Aluatul: Se pune faina, si la mijloc se creaza spatiu in care se pun uleiul, apa calduta, sarea si se amesteca bine si framanta pana se formeaza un a

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul are nevoie de:
  • 500 g de faina
  • sare
  • 75 ml ulei
  • 250 ml apa
  • Pentru supa:
  • 1 ceasca de nuca macinata
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 lingurite cu varf de scortisoara
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 1
  • 5 l apa

Mod de preparare

Aluatul:

Se pune faina, si la mijloc se creaza spatiu in care se pun uleiul, apa calduta, sarea si se amesteca bine si framanta pana se formeaza un aluat moale. Se lasa la dospit aproximativ 20 de minute.

Se intinde aluatul nu foarte subtire si cu forma se stanteaza opturi. Daca nu aveti forma atunci se fac bastonase de 3 cm lungime si se formeaza opturi. Dupa ce i-ai facut se pun la uscat aproximativ 1 ora.

Supa:

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Cand a clocotit, se pun mucenicii si se lasa 30 de minute.
Se servesc reci cu nuca si scortisoara.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci