1. Se bat cu mixerul la viteza mica toate ingredientele in afara de unt, apoi la viteza medie pana ce compozitia devine neteda. 2. Se adauga untul si
1. Se bat cu mixerul la viteza mica toate ingredientele in afara de unt, apoi la viteza medie pana ce compozitia devine neteda.
2. Se adauga untul si se amesteca cu mana pana ce compozitia devine un aluat neted si elastic.
3. Aluatul se pune intr-un castron, se acopera cu folie de plastic si se lasa sa creasca 80 min.
4. Intre timp se amesteca cu degetele ingredientele ptr. decor pana ce devine o compozitie sfaramicioasa.
5.Aluatul crescut se imparte in 6 bile dupa care se lasa o odihnit 15 min.
6. Se i-a fiecare bila si se modeleaza sub forma de rulou ( 28cm ) dupa care se impletesc si sa lasa sa creasca iar 30 min.
7. Rulourile impletite se ung cu ou iar deasupra se presara compozitia ptr. decor. Se coc la 180 grade circa 20 min. pana devin la culoare maron-aurii.
Pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii