Paine cremoasa ( reteta americana )

1. Se bat cu mixerul la viteza mica toate ingredientele in afara de unt, apoi la viteza medie pana ce compozitia devine neteda. 2. Se adauga untul si

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Paine cremoasa ( reteta americana )

Ingrediente

  • 200g faina ( prajituri sau cozonac )
  • 30g zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 18g galbenusuri ( aprox. 4 galbenusuri )
  • 3g drojdie
  • 100g frisca
  • 40 ml lapte
  • 20g unt
  • PT. DECOR:
  • 30g zahar pudra
  • 50g faina
  • 5g lapte praf
  • 4
  • 0g unt rece

Mod de preparare

1. Se bat cu mixerul la viteza mica toate ingredientele in afara de unt, apoi la viteza medie pana ce compozitia devine neteda.

2. Se adauga untul si se amesteca cu mana pana ce compozitia devine un aluat neted si elastic.

3. Aluatul se pune intr-un castron, se acopera cu folie de plastic si se lasa sa creasca 80 min.

4. Intre timp se amesteca cu degetele ingredientele ptr. decor pana ce devine o compozitie sfaramicioasa.

5.Aluatul crescut se imparte in 6 bile dupa care se lasa o odihnit 15 min.

6. Se i-a fiecare bila si se modeleaza sub forma de rulou ( 28cm ) dupa care se impletesc si sa lasa sa creasca iar 30 min.

7. Rulourile impletite se ung cu ou iar deasupra se presara compozitia ptr. decor. Se coc la 180 grade circa 20 min. pana devin la culoare maron-aurii.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide