Pandoro

Pandoro este un cozonac delicios cu gust de portocala si vanilie. Se cerne faina de doua ori, intr-un castron mare, se adauga drojdia dizolvata in putina apa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pandoro

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 5 linguri de zahar
  • 5 oua
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 g unt moale
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • 50 g zahar pudra

Mod de preparare

Pandoro este un cozonac delicios cu gust de portocala si vanilie. Se cerne faina de doua ori, intr-un castron mare, se adauga drojdia dizolvata in putina apa, coaja rasa de portocala si putina sare. Se amesteca bine si se adauga treptat laptele cald, untul moale, patru linguri de zahar, esenta de vanilie, cinci galbenusuri, pe rand. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma tare si se amesteca usor pana se asimileaza complet si aluatul se desprinde de pe peretii castronului. Se lasa aluatul la dospit, la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Se freaca putin unt cu o lingura de zahar, se unge forma de pandoro cu aceasta compozitie si se toarna in ea aluatul, umpland forma doar pe jumatate, tinand cont ca aluatul creste la copt.
Se lasa forma la loc cald sa dospeasca si cand aluatul ajunge la marginea superioara a formei se introduce in cuptorul bine incins pentru aproximativ 30 minute.
Se scoate prajitura din forma dupa ce se raceste complet si se pudreaza cu zahar praf aromatizat cu vanilie.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Rulouri cu ciuperci
2
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Avocado toast - 4 combinatii de mic dejun sanatos
Bucataras.RO

Avocado toast - 4 combinatii de mic dejun sanatos

Avocado, fructul ce contine multe vitamine cum sunt cele din gama B, vitamina C, E, K și minerale precum calciu, fier,...

Avocado toast - 4 combinatii de mic dejun sanatos
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao