Pandoro

Pandoro este un cozonac delicios cu gust de portocala si vanilie. Se cerne faina de doua ori, intr-un castron mare, se adauga drojdia dizolvata in putina apa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pandoro

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 5 linguri de zahar
  • 5 oua
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 g unt moale
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • 50 g zahar pudra

Mod de preparare

Pandoro este un cozonac delicios cu gust de portocala si vanilie. Se cerne faina de doua ori, intr-un castron mare, se adauga drojdia dizolvata in putina apa, coaja rasa de portocala si putina sare. Se amesteca bine si se adauga treptat laptele cald, untul moale, patru linguri de zahar, esenta de vanilie, cinci galbenusuri, pe rand. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma tare si se amesteca usor pana se asimileaza complet si aluatul se desprinde de pe peretii castronului. Se lasa aluatul la dospit, la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Se freaca putin unt cu o lingura de zahar, se unge forma de pandoro cu aceasta compozitie si se toarna in ea aluatul, umpland forma doar pe jumatate, tinand cont ca aluatul creste la copt.
Se lasa forma la loc cald sa dospeasca si cand aluatul ajunge la marginea superioara a formei se introduce in cuptorul bine incins pentru aproximativ 30 minute.
Se scoate prajitura din forma dupa ce se raceste complet si se pudreaza cu zahar praf aromatizat cu vanilie.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Pisica de mare prajita
1
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
4
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Desert cozonac cu gem, de post
Bucataras.RO

Desert cozonac cu gem, de post

Desert cozonac cu gem, de post
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa