Panettone reteta italiana

Panettone este o prajitura delicioasa dupa reteta italiana ce seamana cel mai mult cu un cozonac. Panettone-ul este un cozonac potrivit pentru orice masa de sarbatoare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Panettone reteta italiana

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 3 oua
  • 1/4 apa calduta
  • 1/4 cana lapte
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 5 linguri de unt
  • 100 g zahar
  • coaja de la o portocala mare
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cana stafide aurii
  • 1/2 cana stafide brune
  • 1/2 caise uscate taiate asemenea stafidelor

Mod de preparare

Panettone este o prajitura delicioasa dupa reteta italiana ce seamana cel mai mult cu un cozonac. Intr-un vas mic se combina apa si laptele cald peste care se presara drojdia. Se lasa sa stea la cald 5 minute dupa care se adauga 4 linguri de faina si o lingura de zahar si se amesteca bine. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa stea la cald 30 minute pana cand isi dubleaza volumul.

In alt castron se amesteca impreuna ouale, zaharul, untul, vanilia, coaja de lamaie, coaja de portocala. . Se adauga si amestecul de faina si drojdie si se combina. Se adauga restul de faina si putina sare. Dupa 5 minute se adauga stafidele, caisele taiate, migdale.

Amestecul rezultat se pune la cald la crescut aproximativ 2 ore.

Dupa aceasta aluatul se framanta putin si se pune in forma de panettone. Forma de panettone este o hartie de copt rotunda, inalta, cu fund care se gaseste in comert. Eu nu am gasit si am imbracat o cratita in hartie de copt. Se pune aluatul in forma tinand cont de faptul ca aluatul trebuie sa creasca. Se lasa din nou la cald la crescut.

Inainte de coacere se unge panettone cu unt si apoi cu galbenus si se face o cruce in mijloc.
Se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa pana se rumeneste bine 20-30 minute.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.


Panettone-ul dupa reteta italiana este potrivit pentru orice masa de sarbatoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide