Pasca cu branza de vaca

Aceasta reteta de pasca cu branza de vaca este ideala pentru perioada Pastilor. Pentru a o realiza, sunt necesare urmatoarele ingrediente: aluat de cozonaci, branza de vaca, stafide, unt, zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 500 g branza de vaca
  • 100 g stafide
  • 3—4 oua
  • 1 lingura unt proaspat
  • zahar dupa gust
  • putina coaja de lamaie rasa
  • sare.

Mod de preparare

Cele indicate pentru umplutura se amesteca bine ca sa formeze o pasta omogena. Se intinde din aluat o foaie groasa cat un creion si se aseaza intr-o tava de copt. Din alta bucata de coca se face un sul lung si gros de un deget care se asaza imprejurul formei (lipit de peretii ei). Se intinde umplutura peste foaie fara sa se acopere sulul asezat imprejur.

Se mai fac doua suluri din coca care se asaza crucis peste umplu­tura si se ung cu putin ou, dupa ce pasca a crescut putin la loc caldut. Se pune la cuptor sa se coaca. Se scoate din forma dupa ce s-a racit bine.


Dupa ce s-a racit, poate fi servita.

Alte retete recomandate:

Pasca cu cas de oaie

Pasca cu ciocolata

Pasca cu crema de nuca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori