Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao se distinge de celelalte retete de pasca prin folosirea de cacao in reteta care poate satisface gustul copiilor. Pentru reteta este nevoie de: branza de vaci, aluat, smantana, margarina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza si cacao

Ingrediente

  • Pentru aluat de pasca avem nevoie de
  • 250 g. margarina
  • 200 g. zahar
  • 100 ml. lapte
  • 6 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 200 g faina
  • 50 g. margarina pt. uns tava;
  •  
  • Pentru umplutura de pasca avem nevoie de
  • 500 g. branza dulce
  • 200 g. smantana
  • 200 g. margarina
  • 300 g. zahar
  • 4 oua
  • 150 g. faina
  • 1 fiola esenta vanilie (jumatate de sticluta)
  • 1 fiola esenta rom (jumatate de sticluta)
  • 100 g stafide

Mod de preparare

Pasca cu branza si cacao este o reteta speciala pentru meniul de Paste. Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca spuma margarina cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, albusurile batute spuma, pudra de cacao si faina cernuta. Se mixeaza branza cu margarina, smantana, zaharul, faina si ouale. Se adauga aromele si stafidele inmuiate si scurse in prealabil. Se amesteca totul bine cu mixerul. Se aseaza in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina astfel: 1 rand compozitie maro, umplutura, 1 rand compozitie maro. Se netezeste deasupra cu lingura. Se coace la foc mijlociu cam 50 min. in cuptorul preincalzit.


Se poate presara cu zahar praf deasupra sau se poate pune o glazura de ciocolata alba Reteta propusa de khalima Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Alte retete de pasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide