Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao se distinge de celelalte retete de pasca prin folosirea de cacao in reteta care poate satisface gustul copiilor. Pentru reteta este nevoie de: branza de vaci, aluat, smantana, margarina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza si cacao

Ingrediente

  • Pentru aluat de pasca avem nevoie de
  • 250 g. margarina
  • 200 g. zahar
  • 100 ml. lapte
  • 6 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 200 g faina
  • 50 g. margarina pt. uns tava;
  •  
  • Pentru umplutura de pasca avem nevoie de
  • 500 g. branza dulce
  • 200 g. smantana
  • 200 g. margarina
  • 300 g. zahar
  • 4 oua
  • 150 g. faina
  • 1 fiola esenta vanilie (jumatate de sticluta)
  • 1 fiola esenta rom (jumatate de sticluta)
  • 100 g stafide

Mod de preparare

Pasca cu branza si cacao este o reteta speciala pentru meniul de Paste. Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca spuma margarina cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, albusurile batute spuma, pudra de cacao si faina cernuta. Se mixeaza branza cu margarina, smantana, zaharul, faina si ouale. Se adauga aromele si stafidele inmuiate si scurse in prealabil. Se amesteca totul bine cu mixerul. Se aseaza in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina astfel: 1 rand compozitie maro, umplutura, 1 rand compozitie maro. Se netezeste deasupra cu lingura. Se coace la foc mijlociu cam 50 min. in cuptorul preincalzit.


Se poate presara cu zahar praf deasupra sau se poate pune o glazura de ciocolata alba Reteta propusa de khalima Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Alte retete de pasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Pui surpriza
1
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Cledne
2
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
3
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
4
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
5
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii