Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2 cm. grosime si de marimea tavei in care se coace pasca. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia de
Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2 cm. grosime si de marimea tavei in care se coace pasca. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia de aluat pe fund. Se mai iau alte doua bucati, din care se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc, si se aseaza de jur imprejur, lipit de marginea tavii, apasind capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa la crescut.
Pentru umplutura se freaca bine 6 galbenusuri cu zaharul si vanilia. Cand galbenusurile sunt ca o crema, se agauga batoanele de ciocolata, muiate la foc cu o lingurita de apa. Se amesteca totul bine, si loa urma se pun cele 6 albusuri spuma. Se toarna umplutura peste aluatul din tava, se presara deasupra migdale curatate si taiate in lung, se da la cuptor cam trei sferturi de ora.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii