Pasca cu ciocolata

Am pus totul in culcusul de faina. Am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am uns coca cu ulei si am lasat-o la dospit pana s-a umplut de ga

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Pasca cu ciocolata

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 400 g faina
  • 3 linguri iaurt
  • ½ pachetel drojdie (21 g) + 2 lingurite zahar
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri ulei – la final
  • UMPLUTURA:
  • 3 oua
  • 400 ml smantana (tare)
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • stafide
  • esenta de rom

Mod de preparare

Am pus totul in culcusul de faina.

Am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios.

Am uns coca cu ulei si am lasat-o la dospit pana s-a umplut de gaurele si si-a dublat volumul.

Am intins o foaie circulara si am lasat-o putin sa creasca, in timp ce am pregatit umplutura.

Am separat albusurile de galbenusuri:

Am amestecat usor galbenusurile cu zahar si cacao, apoi am pus rand pe rand smantana, ca sa nu faca cocoloase. Am adaugat stafide si la urma albusul batut spuma.

Am turnat compozitia peste aluat, apoi am uns marginile cu ou:

Am lasat la cuptor o ora, la 180ËšC.
Pofta buna!

Reteta Pasca cu ciocolata a fost propusa de foxyy pe forum culinar.ro

Alte retete de pasca gasiti aici:

Pasca poloneza,

Pasca fara aluat,

Pasca cu ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori