Aceasta reteta de pasca cu smantana este traditionala in zona Sucevei si a Falticeniului. Pasca cu smantana nu e deloc greu de preparat si va aduce laude cu siguranta.
Cu o seară înainte de a coace pasca am pus într-un castron adânc câţiva pumni de mălai, deasupra un tifon şi în tifon smântâna. Mălaiul trage zerul din smântână şi rămâne foarte-foarte groasă.
Cât aluatul de cozonac stă la dospit, am pregătit umplutura pentru pască. Despre aluat nu m-as mai lungi aici, asta e de topic separat.
Gălbenuşurile le-am frecat cu un praf de sare şi smântâna. Apoi am adăugat făina, stafidele (care stătuseră la muiat în lapte vreo 2 ore), aromele, coaja de lămâie.
Am bătut albuşurile spumă, împreună cu zahărul şi am amestecat, cu grijă să nu se lase albuşurile.
În tăvile unse cu untură (eu am făcut o pască mare şi una mică) am pus aluat de cozonac, apoi umplutura de smântână. Le-am copt la 175-180 de grade, trebuie încercata cu scobitoarea.
Reteta de pasca cu smantana a fost propusa de Andreea-Rodica pe forum culinar.
Dupa ce s-a racit, pasca cu smantana poate fi servita.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzEste una din cele mai bune prajituri pe care le-am mancat in ultimul timp. Am vazut aceasta reteta scrisa undeva pe facebook,...
Desert prajitura Fantezie
Comentarii