Pasca cu branza dulce si stafide este o prajitura de casa traditionala si delicioasa ce se pregateste de Pasti.
Pasca delicioasa cu branza dulce si stafide este o prajitura de casa traditionala si delicioasa. Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si 100 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusul de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare pana se albesc.
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si lasam pana da in primul clocot, apoi il lasam sa se raceasca. Cand este caldut adaugam 1 fiola esenta de rom,galbenusurile si coaja rasa de lamaie.
Intr-un vas inalt punem faina cernuta de 2-3 ori, asa va fi mai afanata, iar cozonacul va creste frumos. Facem o gropita, adaugam maiaua si laptele caldut. Framantam pana se incorporeaza tot lichidul. Incalzim putin untul si il incorporam treptat. Framantam energic pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Adaugam stafidele tinute in rom si mai framantam pana incorporam toate stafidele.
Acoperim aluatul si il lasam la crescut, circa 40-45 de minute, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp amestecam branza cu zaharul, smantana, coaja de lamaie si stafidele tinute in rom. Impartim aluatul in doua parti. La randul lor bucatile se mai imparte in doua.
Intindem o parte din aluat si o punem intr-o forma rotunda de tort. Intindem a doua jumatate in sul lung si il rasucim. Il adaugam pe margine si lasam la crescut din nou, pana isi dubleaza volumul.
Punem in mijloc umplutura de branza si dam la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste frumos deasupra. La fel procedam su cu aluatul ramas.
Lasam pasca cu branza dulce si stafide sa se raceasca inainte de a o taia.
Serviti pasca cu branza dulce si stafide dupa ce s-a racit.
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna
Rulada de porc cu sos picant de pruneAdor pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.
Conserva de peste cu legume pentru iarnaPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarTortul cu mere caramelizat este foarte usor de pregatit. Este o reteta de tort ce poate fi pregatita rapid, fara prea mari...
Tort cu mere caramelizatMuraturi asortate cu pepeni si gogonele sunt delicioase. Se fac foarte simplu. Trebuie doar sa spalati bine fructele si...
Muraturi asortate cu pepeni si gogoneleSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereEste pentru prima data cand fac gem din acest soi de piersici. Ne-au placut tare mult fructele servite ca atare si am zis sa...
Gem de piersici plate (piersici paraguayos)Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii