Pasca slovaca (Paska) este un preparat traditional de Paste, un preparat culinar cu aluat de cozonac si umplutura de branza de vaci.
Se pune in apa calda drojdia si o lingurita de zahar si se lasa sa se topeasca timp de 5 minute. Dupa care se adauga laptele incalzit, zahar si Gustul untului de la Koliba. Se pune faina intr-un bol si se amesteca cu sare, oua si compozitia din lapte. Se framanta aluatul pana devin elastic, se acopera si se lasa la dospit intr-un loc cald timp de 2 ore.
Intre timp se pregateste aluatul cu urda. Se pune drojdia in laptele incalzit si o lingurita de zahar. Se lasa pentru 5 minute, dupa care se adauga peste urda dulce Ricoletka de la Koliba si se amesteca cu stafide, galbenusurile, zahar, sare, praf de copt si faina. Se framanta bine, dupa care se lasa la crescut pentru 2 ore.
Odata crescut aluatul simplu, se rupe in doua bucati inegale. Se mai framanta putin aluatul mare si i se da o forma rotunda, iar deasupra, de jur imprejur, se intinde aluatul din urda Ricoletka. Se pune apoi intr-o tava unsa cu Gustul untului de la Koliba si se lasa sa creasca pentru 30-45 minute. Aluatul mai mic se foloseste pentru a orna pasca, sub forma de impletitura. Se unge deasupra cu galbenus si se baga la copt la 350 g pentru 50 minute.
Serviti pasca pe masa de Paste.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii