Prajitura festiva cu trei umpluturi sau cozonac la tava

Am fiert laptele cu zaharul, am lasat putin la rece ai am dizolvat drojdia am cernut faina, am adaugat galbenusurile si sarea. Am incorporat drojdia,

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura festiva cu trei umpluturi sau cozonac la tava

Ingrediente

  • 650 g faina 1/2 lingurita sare 4 galbenusuri 40 g drojdie 150 ml lapte gras 100 g zahar un plic zahar vanilinat 150 g margarina topita coaja rasa de lamaie Umplutura: 4 albusuri batute praf de sare 100 g zahar 200 g nuca macinata 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Am fiert laptele cu zaharul, am lasat putin la rece ai am dizolvat drojdia am cernut faina, am adaugat galbenusurile si sarea. Am incorporat drojdia, 50 g margarina, vanilia, coaja de lamaieam adaugat treptat restul de margarina si am framantat 25-30 de minute, apoi l-am lasat la dospit o ora. UMPLUTURA: am batut albusurile spuma cu un praf de sares si zaharul, am adaugat nuca, vanilia, coaja de lamaie, coaja de portocala si romul. Am taiat rahatul feliute. Am impartit aluatul in patru Am tapetat tava de aragaz cu hartie, am intins prima foaie si am uns-o cu gem (un borcan de 400 g). Am intins a doua foaie, am turnat umplutura de nuca. Am intins a treia foaie, am uns-o cu restul de gem, am asezat rahatul, am stropit cu zeama de la jumatate de lamaie si am presarat nuca. Am intins ultima foaie si am apasat usor marginile. Am uns prajitura cu un ou batut cu o lingura de smantana. Am presarat nuca macinata si am dat-o la cuptor pentru 50 de minute (verificati cu scobitoarea). Am lasat-o la racit 15 minute si am taiat marginile.


Pofta buna! Reteta Prajitura festiva cu trei umpluturi a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro Alte retete de cozonac gasiti aici: Cozonacei mici, mici, Rotocol polonez, Cozonaci Babani

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide