Prajitura Mignon cu ciocolata

Din 450 g ciocolata menaj, 80 g + 80 g unt taiat felii se pun intr-un vas la topit, dupa recomandarile de la reteta Martipan cu miere. Se raceste.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 80 g ciocolata menaj
  • 80 g unt
  • 3 albusuri
  • 80 g zahar brun
  • Un praf de sare
  • 3 galbenusuri
  • 60 g faina
  • Pentru crema:
  • 12o g ciocolata
  • 4o g frisca
  • Pentru glazura:
  • 250 g ciocolata
  • 120 g unt

Mod de preparare

Din 450 g ciocolata menaj, 80 g + 80 g unt taiat felii se pun intr-un vas la topit, dupa recomandarile de la reteta Martipan cu miere.

Se raceste.

Se aprinde cuptorul la 150°C. Apoi se bat albusurile, se adauga zaharul brun, praful de sare si se continua pana devine spuma tare. Se adauga galbenusurile si se amesteca cu grija cu albusurile, sa adauga apoi ciocolata topita cu unt (atentie, sa nu fie calda), faina cernuta prin strecuratoarea de ceai si compozitia se omogenizeaza prin amestecare si se toarna in tava pregatita, se niveleaza si se da la cuptor pentru cca 20 minute pana cand marginile incep sa se intareasca.

Nu se deschide usa cuptorului 10 minute.

Cand blatul este gata, se scoate din cuptor, se raceste. Intre timp se topeste ciocolata (120 g) fara unt, pe foc mic, amestecand mereu, pentru ca ciocolata fara unt se usuca repede si devine mai consistenta. Se bate frisca (40 ml), se toarna peste ciocolata calduta, se amesteca cu o lingura de lemn sa devina spuma, se pune pentru cateva minute la congelator ca sa se intareasca.

Blatul racit se taie in doua cu un cutit zimtat, se asaza pe o tava, se curata arsura de faina si unt de pe blat. Frisca cu ciocolata intarita se unge pe un blat, se asaza al doilea blat peste crema de frisca, crema care iese de sub blat se netezeste pe marginile prajiturii. Prajitura se pune la frigider pentru cateva ore. Cand se scoate din frigider se fasoneaza marginile si se taie in cuburi de 4 x 4 cm, iar restul de ciocolata (250g) se topeste cu untul (120 g) si in sosul obtinut si racit se inmoaie fiecare cub de prajitura si se asaza pe o farfurie de sticla sau portelan, se pune la frigider pentru cateva ore pana se intareste glazura. Cuburile de prajituri lipite se desfac cu un varf de cutit se curata de ciocolata scursa si se asaza pe farfuria de desert.
Alte prajituri recomandate

Prajitura lamaie

Prajitura nuci

Prajituri cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia