Rotocol polonez

Aluatul l-am facut la masina de paine dar daca il faceti la mana: puneti faina intr-un vas si amestecati-o cu sarea si zaharul. Adaugati untul si ames

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Rotocol polonez

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 1 lingurita miere sau zahar
  • 1 varf sare
  • 50 gr unt moale
  • 90 ml lapte caldut
  • 15 gr drojdie proaspata sau 7 gr uscata
  • 1 ou mediu
  • coaja portocala/lamaie
  • Umplutura:
  • 50 gr stafide
  • 2 linguri rom
  • 125 gr mac
  • 4 linguri miere
  • coaja portocala/lamaie

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine dar daca il faceti la mana: puneti faina intr-un vas si amestecati-o cu sarea si zaharul. Adaugati untul si amestecati pana rezulta un aluat sfaramicios. Dizolvam drojdia in laptele caldut, facem o gropita in faina si il varsam acolo. Adaugam si oul si framantam dinspre centru spre margini pana rezulta un aluat moale si elastic. In caz ca mai e nevoie se mai adauga o lingura de faina(la mine nu a fost nevoie).

La masina de paine adaugam intai ingredientele lichide si terminam cu faina si drojdia.

Cat timp creste aluatul ne ocupam de umplutura.

Peste mac se toarna apa clocotita cat sa-l acopere si se lasa cam 15 minute, dupa care il scurgem foarte bine. In cazul in care macul e deja macinat doar il scurgem si il adaugam peste stafide, daca nu e macinat dupa ce il scurgem il mixam ca sa fie mai fin un pic.

Stafidele care trebuie sa stea in rom cam jumatatte de ora se scurg si se pun cu cele 4 linguri de miere si coaja rasa pe foc.

In momentul in care mierea s-a topit adaugam macul scurs si il lasam pe foc, invartind in el,cam 10 minute.

Pudram usor cu faina blatul de lucru si intindem o foaie nu mai groasa de 1 cm si adaugam macul care trebuie sa fie rece. Intindem uniform pe toata foaia.

Strangem bine capetele, rulam si punem intr-o tava sa creasca pentru max 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 190 grade, ungem rotocolul cu un galbenus frecat cu o lingurita de zahar pudra si putin lapte,pudram cu mac si dam la cuptor pentru maxim 30 minute.
Pofta buna!

Reteta Rotocol polonez a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete de cozonaci gasiti aici:

Cozonac Dina, simplu si pufos,

Cozonac moldovenesc,

Cozonac cu nuca Dobre

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Poale-n brau
Bucataras.RO

Poale-n brau

Poale-n brau
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos