Pentru a realiza aceasta delicioasa reteta de trandafiri, sunt necesare urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, unt, zahar pudra, baton de vanilie.
Se freaca untul cu zaharul si cu vanilia ca o spuma. Se lasa la rece.
Se intinde din aluat o foaie dreptunghiulara, apoi se intinde cu cutitul, peste toata foaia, untul frecat cu zaharul si se ruleaza. Sulul obtinut se taie bucati lungi de 6—7 cm. Aceste bucati se aseaza intr-o forma rotunda (sau intr-o cratita) unsa si capitonata cu hartie unsa cu unt, una langa alta (cu putina distanta intre ele).
Bucatiile se aseaza astfel incat taieturile sa fie pe fundul formei si la suprafata ei. Se lasa sa creasca putin si se dau la cuptor la foc mic pana se ridica bine, apoi focul se intareste.
Pot fi serviti dupa ce s-au racit.
Alte retete recomandate:
Tiramisu
Trandafiri cu crema de zahar ars si blat
Trandafiri cu dulceata si nuca
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii