Trandafiri

Pentru a realiza aceasta delicioasa reteta de trandafiri, sunt necesare urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, unt, zahar pudra, baton de vanilie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • vanilie.

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si cu vanilia ca o spuma. Se lasa la rece.

Se intinde din aluat o foaie dreptunghiulara, apoi se intinde cu cutitul, peste toata foaia, untul frecat cu zaharul si se ruleaza. Sulul obtinut se taie bucati lungi de 6—7 cm. Aceste bucati se aseaza intr-o forma rotunda (sau intr-o cratita) unsa si capitonata cu hartie unsa cu unt, una langa alta (cu putina distanta intre ele).

Bucatiile se aseaza astfel incat taieturile sa fie pe fundul formei si la supra­fata ei. Se lasa sa creasca putin si se dau la cuptor la foc mic pana  se ridica bine, apoi focul se intareste.


Pot fi serviti dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Trandafiri cu crema de zahar ars si blat

Trandafiri cu dulceata si nuca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori