Pentru a realiza aceasta delicioasa reteta de trandafiri, sunt necesare urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, unt, zahar pudra, baton de vanilie.
Se freaca untul cu zaharul si cu vanilia ca o spuma. Se lasa la rece.
Se intinde din aluat o foaie dreptunghiulara, apoi se intinde cu cutitul, peste toata foaia, untul frecat cu zaharul si se ruleaza. Sulul obtinut se taie bucati lungi de 6—7 cm. Aceste bucati se aseaza intr-o forma rotunda (sau intr-o cratita) unsa si capitonata cu hartie unsa cu unt, una langa alta (cu putina distanta intre ele).
Bucatiile se aseaza astfel incat taieturile sa fie pe fundul formei si la suprafata ei. Se lasa sa creasca putin si se dau la cuptor la foc mic pana se ridica bine, apoi focul se intareste.
Pot fi serviti dupa ce s-au racit.
Alte retete recomandate:
Tiramisu
Trandafiri cu crema de zahar ars si blat
Trandafiri cu dulceata si nuca
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Comentarii