Bavareza cu fructe

Bavareza cu fructe este o reteta delicioasa cu fructe. Se prepara din lapte, gelatina, vanilie, galbenusuri, zahar, frisca, capsuni si suc de lamaie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pastaie de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 8 foi de gelatina
  • 4 galbenusuri
  • 70 gr zahar
  • 200 gr frisca
  • 500 gr capsuni
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite suc de lamaie

Mod de preparare

Bavareza cu fructe este o reteta delicioasa. Pentru a prepara aceasta bavareza se cresteaza pastaia de vanilie si se scoate miezul. Se pune la fiert in lapte, iar dupa ce da in clocot, se ia deoparte. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece cca 10 minute. Se bat galbenusurile cu zahar in bain-marie. Se scoate pastaia din laptele cu vanilie si se toarna incet peste galbenusuri. Se bat in continuare pana se obtine o compozitie groasa, dar fluida. Se adauga si gelatina. Se scoate vasul din bain-marie si se muta intr-o baie de apa rece. Se amesteca pana se raceste, apoi se lasa la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batura in prealabil. Crema se repartizeaza in 4 forme mici, clatite cu apa rece, apoi se lasa la intarit in frigider cca 4 ore. Se curata capsunile, se taie bucati si se paseaza cu zahar pudra si suc de lamaie. Se plonjeaza formele in apa calda, se rastoarna crema pe farfurii de desert si se repartizeaza de jur imprejut piureul de capsuni.


Bavareza cu fructe se serevste ornata cu capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori