Chisel de fructe

Fructele se curata si se spala dupa care se sfarama bine cu dosul unei linguri. Se toarna peste ele apa rece si se strecoara apoi prin tifon. Se ia o

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr zahar
  • 800 gr fructe (visine
  • coacaze
  • fragi)
  • 1 I apa
  • 200 gr fecula
  • frisca

Mod de preparare

Fructele se curata si se spala dupa care se sfarama bine cu dosul unei linguri. Se toarna peste ele apa rece si se strecoara apoi prin tifon. Se ia o ceasca din zeama si se amesteca impreuna cu fecula. In zeama ramasa se adauga zaharul si se fierbe descoperit. Se toarna zeama cu fecula, cand incepe sa dea in clocot si se amesteca repede. se lasa apoi sa mai dea de cate ori in clocot, dupa care se toarna compozitia intr-o forma. Se pune forma la frigider.
Se serveste cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Ciocolata de casa

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori