Pentru crema de castane cu vanilie si rom se curata castanele. Se fierb apoi cu apa cat sa le cuprinda, pana se moaie. Se scurg bine de apa. Se trec prin masina de tocat.
Pentru crema de castane cu vanilie si rom se curata castanele. Se fierb apoi cu apa cat sa le cuprinda, pana se moaie. Se scurg bine de apa. Se trec prin masina de tocat si pe urma prin sita. Se face un sirop gros din zahar si apa. Cand este bine legat, se toarna incet peste castane, se amesteca, apoi se pune cu totul la foc, impreuna cu vanilia, frecand mereu ca sa nu se prinda pe fund. Se tine pana se ingroasa.
Se freaca unt foare proaspat, se amesteca cu castanele racorite si se adauga romul. Se imbiba cativa biscuiti cu sirop cu rom si se asaza pe o farfurie, astfel incat sa formeze un fund peste care se va pune crema, cu cornetul de panza sau de hartie, in randuri unele peste altele, in forma de cuib. In golul de la mijloc se asaza frisca batuta cu zahar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDe fapt, am preparat costita si legumele pe grill, la aragaz, ca doar conditiile astea de gratar le am acasa. Dar inainte de...
Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Comentarii