Pentru crema de gris se pune la foc intr-o cratita apa cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba cinci minute in clocote. Se toarna grisul in ploaie.
Pentru crema de gris se pune la foc intr-o cratita apa cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba cinci minute in clocote. Se toarna grisul in ploaie si se mai fierbe cinci minute, amestecand ca sa nu aiba cocolosi sau sa se prinda pe fund. Se rastoarna intr-un castron si se bate fierbihte cu telul, cel putin 20 minute, pana se raceste complet si creste ca o spuma. Se toarna intr-o forma udata cu apa si se da la rece, de preferinta pe gheata, cel putin 3 — 4 ore (preferabil din ajun pana a doua zi). Se desface usor pe margine cu un cutitas, se rastoarna.
Se face si crema de vanilie.
Lamaia poate fi inlocuita cu putina sare de lamaie dizolvata in apa in care se adauga vanilie sau o lingura de apa de flori.
Crema de gris se serveste cu crema de vanilie.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii