Pentru crema de gris se pune la foc intr-o cratita apa cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba cinci minute in clocote. Se toarna grisul in ploaie.
Pentru crema de gris se pune la foc intr-o cratita apa cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba cinci minute in clocote. Se toarna grisul in ploaie si se mai fierbe cinci minute, amestecand ca sa nu aiba cocolosi sau sa se prinda pe fund. Se rastoarna intr-un castron si se bate fierbihte cu telul, cel putin 20 minute, pana se raceste complet si creste ca o spuma. Se toarna intr-o forma udata cu apa si se da la rece, de preferinta pe gheata, cel putin 3 — 4 ore (preferabil din ajun pana a doua zi). Se desface usor pe margine cu un cutitas, se rastoarna.
Se face si crema de vanilie.
Lamaia poate fi inlocuita cu putina sare de lamaie dizolvata in apa in care se adauga vanilie sau o lingura de apa de flori.
Crema de gris se serveste cu crema de vanilie.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAcesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal. Este o reteta simpla, pe...
Spaghete cu branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii