Crema de portocale II

Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul. Se inglobeaza faina, putin cate putin, in galbenusuri, se amesteca si se subtiaza cu zeama de portoca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingura faina
  • 5 portocale

Mod de preparare

Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul. Se inglobeaza faina, putin cate putin, in galbenusuri, se amesteca si se subtiaza cu zeama de portocale. Se pune vasul in bain-marie si se freaca bine compozitia, pana se ingroasa. Untul, taiat in bucatele, se freaca spuma si apoi se inglobeaza in crema de oua. Se amesteca foarte bine pentru omogenizarea cremei.

Se foloseste la torturi si prajituri. Alte retete de dulciuri:

Pandispan cu mere

Prajitura cu capsuni

Tort cu zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc