Crema de zahar ars

Se ard 500 de grame zahar in vasul care merge la cuptor, se da in fiert laptele cu zaharul vanilat. Se bat ouale cu restul de 1/2 kg de zahar, se adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Crema de zahar ars

Ingrediente

  • 16 oua
  • 2 litri lapte
  • 1 kg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Se ard 500 de grame zahar in vasul care merge la cuptor, se da in fiert laptele cu zaharul vanilat.

Se bat ouale cu restul de 1/2 kg de zahar, se adauga laptele si se amesteca bine.

Dupa ce s-a ars zaharul, se "tapeteaza" peretii vasului cu zaharul topit, se lasa sa se racoreasca, se adauga ouale batute cu zaharul si laptele in vas.

Se pun la cuptor la foc mic, se scot cand compozitia e inchegata si se dsprinde de marginile vasului.
Se serveste rece cu siropul care si-l lasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc