Pentru crema de zahar ars cu vanilie si frisca se arde intr-o cratita zaharul pana capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu patru linguri de apa fierbinte.
Pentru crema de zahar ars cu vanilie si frisca se arde intr-o cratita zaharul pana capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu patru linguri de apa fierbinte si se lasa sa mai fiarba pana scade cantitatea pe jumatate. Intre timp se topesc foile de gelatina cu doua linguri de apa clocotita si se amesteca cu siropul de zahar lars; se tin pe marginea masinii, la cald. Se bat spuma albusurile, se amesteca cu compozitia de mai sus, cat este foarte fierbinte, se bat din nou impreuna si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se adauga, amestecand usor, frisca batuta cu putin zahar vanilat. Se toarna compozitia intr-o forma udata cu apa, se lasa cateva ore la gheata si se rastoarna.
Crema de zahar ars cu vanilie si frisca se serveste cu frisca batuta si cu biscuiti.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii