Crema de zeamil sau amidon de grau

Zeamilul se dizolva in cateva linguri de lapte. Se adauga galbenusurile, apoi restul de lapte caldut, amestecat cu zaharul. Se amesteca bine, apoi se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 60 gr zeamil
  • 200 gr zahar
  • 300 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Zeamilul se dizolva in cateva linguri de lapte. Se adauga galbenusurile, apoi restul de lapte caldut, amestecat cu zaharul. Se amesteca bine, apoi se fierbe inca 5-6 minute, dupa care se raceste. Se adauga untul moale, zaharul vanilat, romul si se bate bine crema.


Se foloseste pentru diferite torturi si eclere.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu gem Prajitura snikers Papanasi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori