Creme pentru foi de prajitura

Alunele se piseaza si se amesteca cu frisca. Se intinde frisca peste fiecare foaie, acestea se suprapun iar deasupra se presara cu alune. Prajitura s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr alune sau migdale
  • 300-400 gr frisca sau ananas

Mod de preparare

Alunele se piseaza si se amesteca cu frisca. Se intinde frisca peste fiecare foaie, acestea se suprapun iar deasupra se presara cu alune. Prajitura se pune la rece si se serveste a doua zi.

Daca se foloseste ananas in loc de frisca, se stropesc foile cu siropul lasat de ananas, fructele se aseaza peste foi, deasupra un strat de frisca, apoi un alt strat de fructe, frisca si se repeta operatiunea pana se termina foile. Deasupra se orneaza cu fructe de ananas, dupa care se pune prajitura la rece.


Se serveste a doua zi.

Alte retete de dulciuri:

Placinta cu mere Prajituri simple Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc