Desertul cu mere caramel, crema de branza si scortisoara este un desert lejer, usor de facut, extrem de aspectuos dar si gustos. Cu acest desert ii veti surprinde cu siguranta pe cei dragi.
Merele se curata ,se taie cubulete ,asezam intr un castros cate un rand de mere,apoi zahar si scortisoara macinata,repetam pana cand terminam merele. Se lasa cca 30 minute ,pana incepe sa si lase zeama.
Intre timp pregatim,crema de branza:
Frisca se bate,pana se intareste,adaugam zaharul si crema de branza,cand este gata,se lasa la rece,pana cameralizam merele.
Merele,se pun intr un vas ,pe foc la foc mic,se adauga untul ,mestecam continuu,pana se formeaza caramelul,untul trebuie sa fie topit .
Odata legate,se ia de pe foc si se lasa la rece.
Pentru a le pune in cupe sau pahare,procedam astfel:
Punem,un rand de mere caramelizate,un rand de crema,pana finalizam,compozitiile!
Lasam la rece,aproximativ o ora dupa care se poate servi!
POFTA BUNA!
Desertul cu mere caramel, crema de branza si scortisoara se serveste rece, cu topping de caramel, dulceata sau sirop, la alegere.
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii