Gelatina de zmeura

Inmuiati foile de gelatina intr-un vas in care ati pus foarte putina apa rece, cat sa le acopere doar. Fierbeti apa (100ml) cu zaharul, pana cand sir

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 foi de gelatina(20 gr)
  • 600 gr zmeura
  • 100 ml apa
  • 100 gr frisca
  • 80 gr zahar
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Inmuiati foile de gelatina intr-un vas in care ati pus foarte putina apa rece, cat sa le acopere doar. Fierbeti apa (100ml) cu zaharul, pana cand siropul format incepe sa se ingroase. Adauati in vas 500gr zmeura si amestecati bine fructele ca sa fie cuprinse de sirop. Fierbeti-le 2-3 minute, apoi luati vasul de pe foc. Puneti in vas foile de gelatina, scurse de apa si mixati compozitia pana devine omogena. Lasati-o apoi la racit. Ungeti cu unt un vas mai inalt, turnati in el un sfert din compozitia cu gelatina, dupa ce aceasta s-a racit complet. Puneti vasul la congelator pentru 15 minute, scoateti-l apoi presarati cateva fructe intregi de zmeura peste compozitie. Peste acestea turnati iar din compozitia cu gelatina. Puneti vasul la congelator pentru alte 15 minute, scoateti-l si presarati ultimele fructe de zmeura. Turnati toata compozitia peste ele, nivelati-o si puneti vasul in frigider, la racit, pentru 5-6 ore. Dupa acest timp, rasturnati gelatina pe un platou tinut la rece, ornati-o cu frunze de menta, cu fructe de zmeura si taiati-o in felii, inainte de servire.


Ornati cu frisca.

Alte retete:

Chec pufos Prajitura cu visine Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de lapte

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi

In gradina a iesit sparanghelul si l-am cules in timp util de aceasta data . M-am tot uitat la retete mai deosebite cu...

Pui cu sparanghel si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Kombe, o alfel de placinta
1
Preparate sarate

Kombe, o alfel de placinta

- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute; - laptele cu apa si drojdie...

Kombe, o alfel de placinta
Pastitio
2
Paste si pizza

Pastitio

Pastitio este o mancare foarte populara in Grecia. O fac cu drag ori de cate ori am mai mult timp . Pofta buna!!

Pastitio
Salata de rucola, cu ridichi si rosii cherry
3
Salate reci

Salata de rucola, cu ridichi si rosii cherry

O salata delicioasa de vara.

Salata de rucola, cu ridichi si rosii cherry
Strudel cu mere din aluat de casa
4
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Pui cu  usturoi si lamaie
ReteteCulinare.RO

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia