Gelatina de zmeura

Inmuiati foile de gelatina intr-un vas in care ati pus foarte putina apa rece, cat sa le acopere doar. Fierbeti apa (100ml) cu zaharul, pana cand sir

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 foi de gelatina(20 gr)
  • 600 gr zmeura
  • 100 ml apa
  • 100 gr frisca
  • 80 gr zahar
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Inmuiati foile de gelatina intr-un vas in care ati pus foarte putina apa rece, cat sa le acopere doar. Fierbeti apa (100ml) cu zaharul, pana cand siropul format incepe sa se ingroase. Adauati in vas 500gr zmeura si amestecati bine fructele ca sa fie cuprinse de sirop. Fierbeti-le 2-3 minute, apoi luati vasul de pe foc. Puneti in vas foile de gelatina, scurse de apa si mixati compozitia pana devine omogena. Lasati-o apoi la racit. Ungeti cu unt un vas mai inalt, turnati in el un sfert din compozitia cu gelatina, dupa ce aceasta s-a racit complet. Puneti vasul la congelator pentru 15 minute, scoateti-l apoi presarati cateva fructe intregi de zmeura peste compozitie. Peste acestea turnati iar din compozitia cu gelatina. Puneti vasul la congelator pentru alte 15 minute, scoateti-l si presarati ultimele fructe de zmeura. Turnati toata compozitia peste ele, nivelati-o si puneti vasul in frigider, la racit, pentru 5-6 ore. Dupa acest timp, rasturnati gelatina pe un platou tinut la rece, ornati-o cu frunze de menta, cu fructe de zmeura si taiati-o in felii, inainte de servire.


Ornati cu frisca.

Alte retete:

Chec pufos Prajitura cu visine Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Braduti din biscuiti si ciocolata
5
Retete de Pasti

Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna...

Braduti din biscuiti si ciocolata
Parteneri
Pulpe cu legume si coriandru
Bucataras.RO

Pulpe cu legume si coriandru

Sunt cu adevarat gustoase, secretul fiind boabele de coriandru ce confera o aroma fina si placuta pulpelor de pui!

Pulpe cu legume si coriandru
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori