Gelatina de zmeura

Inmuiati foile de gelatina intr-un vas in care ati pus foarte putina apa rece, cat sa le acopere doar. Fierbeti apa (100ml) cu zaharul, pana cand sir

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 foi de gelatina(20 gr)
  • 600 gr zmeura
  • 100 ml apa
  • 100 gr frisca
  • 80 gr zahar
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Inmuiati foile de gelatina intr-un vas in care ati pus foarte putina apa rece, cat sa le acopere doar. Fierbeti apa (100ml) cu zaharul, pana cand siropul format incepe sa se ingroase. Adauati in vas 500gr zmeura si amestecati bine fructele ca sa fie cuprinse de sirop. Fierbeti-le 2-3 minute, apoi luati vasul de pe foc. Puneti in vas foile de gelatina, scurse de apa si mixati compozitia pana devine omogena. Lasati-o apoi la racit. Ungeti cu unt un vas mai inalt, turnati in el un sfert din compozitia cu gelatina, dupa ce aceasta s-a racit complet. Puneti vasul la congelator pentru 15 minute, scoateti-l apoi presarati cateva fructe intregi de zmeura peste compozitie. Peste acestea turnati iar din compozitia cu gelatina. Puneti vasul la congelator pentru alte 15 minute, scoateti-l si presarati ultimele fructe de zmeura. Turnati toata compozitia peste ele, nivelati-o si puneti vasul in frigider, la racit, pentru 5-6 ore. Dupa acest timp, rasturnati gelatina pe un platou tinut la rece, ornati-o cu frunze de menta, cu fructe de zmeura si taiati-o in felii, inainte de servire.


Ornati cu frisca.

Alte retete:

Chec pufos Prajitura cu visine Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori