Jeleu de piersici

Se face intr-o din zahar si apa un sirop potrivit. Piersicile zdrobite se pun intr-o oala, pe foc, se amesteca bine si se dau cateva clocote pana se o

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 500 gr piersici coapte
  • 6 foi de gelatina
  • 200 gr migdale taiate fin

Mod de preparare

Se face intr-o din zahar si apa un sirop potrivit. Piersicile zdrobite se pun intr-o oala, pe foc, se amesteca bine si se dau cateva clocote pana se obtine un piure care se stoarce in tifon, pentru a obtine un pahar de suc. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa rece si apoi se dizolva in siropul cald. Se amesteca siropul cu sucul de piersici si se pune intr-un castron umezit jumatate din cantitatea de jeleu. Se da la rece si cand jeleul s-a inchegat, se presara cu migdale, se toarna deasupra restul de compozitie, iar castronul se pune din nou in frigider. Inainte de a servi, se inmoaie castronul in apa calda si se rastoarna jeleul pe un platou.
Alte retete de dulciuri:

Tarte cu Prajitura olandeza cu fructe

Tort cu mere si crema de zahar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc