Jeleu de vin cu lamaie

Se curata lamaia de coaja, apoi de pielita alba. Se taie lamaia in feliute de 2 mm. Se acopera o tava pentru cuptor cu folie de aluminiu si se reparti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 lamai
  • 200 gr zahar
  • 25 gr unt
  • 6 foi de gelatina
  • 1 pahar de vin
  • 100 gr frisca
  • 4 piscoturi

Mod de preparare

Se curata lamaia de coaja, apoi de pielita alba. Se taie lamaia in feliute de 2 mm. Se acopera o tava pentru cuptor cu folie de aluminiu si se repartizeaza feliile de lamaie. Se pudreaza usor cu zahar fiecare felie si apoi se pune unt, pe fiecare, cat o aluna. Se pune tava in cuptorul cald si se lasa la copt 40 de minute. Se scoate tava din cuptor si cand feliile de lamaie s-au racorit se scot din tava si se repartizeaza in 4 cupe. Se inmoaie gelatina 5 minute in apa rece. Intr-o oala se dizolva zaharul cu un pahar de apa calda si se amesteca cu sucul lasat de feliile de lamaie in tava. Se adauga peste acest lichid vinul, coaja de lamaie si 4 linguri de zahar si se pune oala pe foc. Se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste. Se ia jeleul de pe foc si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna in cupe peste feliile de lamaie si se pun cupele in frigider ca sa se prinda jeleul.
Se orneaza cu frisca si se serveste cu piscoturi.

Alte retete de dulciuri:

Tarta cu fructe

Tiramisu

Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci