Se ard 100 gr zahar intr-o oala, iar caramelul se stinge cu lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el laptele fiert cu vanilie
Se ard 100 gr zahar intr-o oala, iar caramelul se stinge cu lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el laptele fiert cu vanilie. Compozitia se lasa la fiert pana se topeste zaharul ars. Se bat galbenusurile cu 2 linguri de apa si se amesteca cu laptele in care s-a dizolvat zaharul. Totul se lasa la fiert pe foc mic batand mereu cu telul, pana se leaga putin. Compozitia calduta se amesteca cu gelatina, inmuiata in 2 linguri de apa rece si se mai dau cateva clocote pana se topeste gelatina. Totul se strecoara prin sita si se toarna intr-un castron de sticla umezit, care se pune la frigider. Inainte de a servi, se cufunda castronul in apa calda, se rastoarna jeleul si se garniseste cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Papanasi fierti
Dulceata de gutui
Chec pufos
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii