Laptele impreuna cu vanilia se pun la fiert. Se bat spuma tare 6 albusuri, se adauga 100 gr zahar si se bat in continuare pana ce spuma nu mai cade d
Laptele impreuna cu vanilia se pun la fiert. Se bat spuma tare 6 albusuri, se adauga 100 gr zahar si se bat in continuare pana ce spuma nu mai cade de pe tel. Cand laptele incepe sa fiarba se face focul mai mic si cu o lingura se iau cantitati mici din albus si li se da
forma de ou, netezindu-le cu ajutorul cutitului. Se pun apoi in lapte cate 4-5 forme si se tin cate doua minute pe fiecare parte. Se scot si se pun pe o sita sa se scurga. Separat se freaca galbenusurile cu 100 gr zahar si cu o lingura de faina. Se toarna apoi laptele in care a fiert albusul, cate putin peste galbenusuri, amestecand, pe foc mic, pana se ingroasa putin. Se ia amestecul de pe foc, se adauga o lingura cu rom si se lasa sa se raceasca.
Se toarna amestecul in cupe si se pun in fiecare cupa formele de albus.
Alte retete:
Prajitura snikers
Tiramisu
Ciocolata de casa
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii