Lapte de pasare

Laptele impreuna cu vanilia se pun la fiert. Se bat spuma tare 6 albusuri, se adauga 100 gr zahar si se bat in continuare pana ce spuma nu mai cade d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 I lapte
  • 1 jumatate baton vanilie
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Laptele impreuna cu vanilia se pun la fiert. Se bat spuma tare 6 albusuri, se adauga 100 gr zahar si se bat in continuare pana ce spuma nu mai cade de pe tel. Cand laptele incepe sa fiarba se face focul mai mic si cu o lingura se iau cantitati mici din albus si li se da

forma de ou, netezindu-le cu ajutorul cutitului. Se pun apoi in lapte cate 4-5 forme si se tin cate doua minute pe fiecare parte. Se scot si se pun pe o sita sa se scurga. Separat se freaca galbenusurile cu 100 gr zahar si cu o lingura de faina. Se toarna apoi laptele in care a fiert albusul, cate putin peste galbenusuri, amestecand, pe foc mic, pana se ingroasa putin. Se ia amestecul de pe foc, se adauga o lingura cu rom si se lasa sa se raceasca.


Se toarna amestecul in cupe si se pun in fiecare cupa formele de albus.

Alte retete:

Prajitura snikers

Tiramisu

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide