Laptele de pasare este un desert minunat, fin si delicios. Dar laptele de pasare cu migdale este mult mai aromat, nu va sfiiti sa-l incercati, va fi un succes garantat.
Migdalele se oparesc, se curata de coaja si se toaca marunt. Batonul de vanilie se taie marunt si se pune la fiert impreuna cu laptele, apoi se strecoara, iar bucatile de vanilie se arunca. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bate albusul spuma si se adauga jumatate din cantitatea de zahar pudra. Se pune din nou laptele la fiert si se adauga cate o lingurita cu spuma de albus. Gogosile de albus se lasa la fiert, pe foc mic, vreo 2 minute, dupa care se scot cu o strecuratoare si se asaza pe un platou. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pudra, se adauga laptele fierbinte, amestecand energic pana se ingroasa. Inainte de servire, in sos se adauga migdalele si stafidele. Se poate presara si ciocolata rasa.
Laptele de pasare cu migdale se serveste in farfurie sau castron.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii