• separati galbenusurile de albusuri • bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de migdale folosind
• separati galbenusurile de albusuri
• bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de migdale folosind telul de la blender vertical Breville Hand Blender
• puneti un plic de gelatina la hidratat in piure-ul de fructul pasiunii si cca 50 ml apa, iar al doilea plic de gelatina in piure-ul de mar verde si cca 50 ml apa, pentru 10 minute
• bateti albusurile cu praful de sare si zeama de lamaie, folosind telul de la blender vertical Breville Hand Blender, iar cand acesta este aproape facut spuma, adaugati si restul de jumatate de cantitate de zahar si continuati sa amestecati pana obtineti o bezea lucioasa, care nu va cadea din castron atunci cand il tineti cu susul in jos
• la bain-marie pregatiti primul jeleu (conform instructiunilor de pe pachet – atentie, fierberea distruge gelatina!) si adaugati-l intr-un pahar de margarita, la baza acestuia
• introduceti in frigider pana se incheaga
• temperati ciocolata la bain-marie impreuna cu untul
• adaugati galbenusurile peste ciocolata la bain-marie si amestecati incet cu o lingura – aveti grija sa nu gatiti galbenusurile in exces
• luati de la bain-marie si impaturiti in aceasta compozitie albusul pufos (cca 40-50 de impaturiri)
• turnati ciocolata peste jeleul inchegat si lasati-o la frigider pana se incheaga si aceasta
• odata inchegata, va puteti apuca si de cel de-al doilea jeleu – il pregatiti tot la bain-marie, la fel ca pe primul si il adaugati peste stratul de ciocolata, ca mai apoi sa-l lasati si pe acesta la inchegat in frigider
• dupa cca o ora, radeti ciocolata alba deasupra si puneti si bobitele de coacaze rosii.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii