Pentru acest parfait aveti nevoie de oua, faina, lapte, zahar, vanilie, unt, banane si frisca.
Pentru prepararea acestui parfait se freaca galbenusurile cu sare si jumatate din cantitatea de zahar. se adauga faina, batonul de vanilie si laptele caldut. Se pune untul taiat cubulete si se lasa la fiert pe baie de aburi, amestecand continuu. Se lasa apoi la racit si se continua amestecarea, pentru a nu se forma cocoloase. Separat, se bat albusurile cu zaharul ramas, iar spuma obtinuta se amesteca cu crema, trecand compozitiile dintr-un bol in altul, pana se obtine o crema pufoase. Se unge o folie de aluminiu cu unt, se tapeteaza cu ea o tava de cozonac si se toarna compozitia de parfait. Se acopera cu folie si se lasa la rece.
Parfait cu banane se sreveste astfel: se taie cate o felie de parfait, se adauga feliute de banana, un nou strat de parfait, unul de frisca si se orneaza cu un biscuite sau fursec.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii