Parfait cu banane

Pentru acest parfait aveti nevoie de oua, faina, lapte, zahar, vanilie, unt, banane si frisca.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 3 lingurite faina
  • 1 l lapte
  • 500 gr zahar
  • 1 baton vanilie
  • 250 gr unt
  • 4 banane
  • 500 gr frisca

Mod de preparare

Pentru prepararea acestui parfait se freaca galbenusurile cu sare si jumatate din cantitatea de zahar. se adauga faina, batonul de vanilie si laptele caldut. Se pune untul taiat cubulete si se lasa la fiert pe baie de aburi, amestecand continuu. Se lasa apoi la racit si se continua amestecarea, pentru a nu se forma cocoloase. Separat, se bat albusurile cu zaharul ramas, iar spuma obtinuta se amesteca cu crema, trecand compozitiile dintr-un bol in altul, pana se obtine o crema pufoase. Se unge o folie de aluminiu cu unt, se tapeteaza cu ea o tava de cozonac si se toarna compozitia de parfait. Se acopera cu folie si se lasa la rece.


Parfait cu banane se sreveste astfel: se taie cate o felie de parfait, se adauga feliute de banana, un nou strat de parfait, unul de frisca si se orneaza cu un biscuite sau fursec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc