Se spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se strecoara zeama si se
Se spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se strecoara zeama si se se freaca energic, siropul rezultat cu o lingura de lemn curata. Se freaca intr-un singur sens si se lasa din mana numai cand siropul isi schimba luciul si devine mat. In acelasi timp, amestecul se tine legat cand se ia din el cu lingurita.
Alte retete:
Marmelada de caise Compot de caise Gem de caise

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii