Serbet de cirese amare

Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa fiarba. Zeama de samburi se ob

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 1 kg cirese
  • 100 gr samburi de cirese

Mod de preparare

Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa fiarba. Zeama de samburi se obtine astfel: se sfarama samburii cu o greutate, se spala si se pun sa fiarba cu o cana de apa iar cand apa a scazut la un pahar, se trage vasul de pe foc. Cand siropul este bine legat (se ia cu lingurita din el si se lasa pe o farfurie: daca siropul ramane bob legat, este gata si se ia de pe foc), se adauga sucul de cirese amare obtinut prin zdrobirea unui kilogram de fructe si limpezit de pe o zi pe alta la rece. Se mai fierbe ca sa se lege destul de tare si cand siropul este bob legat, se trage oala de pe foc. Se freaca energic, dupa ce s-a incercat temperatura siropului si cand serbetul este gata, se pune in borcane, se eticheteaza si se leaga.

Se pastreaza la rece, in camara aerisita si curata.
Alte retete:

Dulceata de zmeura

Galuste de prune

Dulceata de gutui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide