Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa fiarba. Zeama de samburi se ob
Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa fiarba. Zeama de samburi se obtine astfel: se sfarama samburii cu o greutate, se spala si se pun sa fiarba cu o cana de apa iar cand apa a scazut la un pahar, se trage vasul de pe foc. Cand siropul este bine legat (se ia cu lingurita din el si se lasa pe o farfurie: daca siropul ramane bob legat, este gata si se ia de pe foc), se adauga sucul de cirese amare obtinut prin zdrobirea unui kilogram de fructe si limpezit de pe o zi pe alta la rece. Se mai fierbe ca sa se lege destul de tare si cand siropul este bob legat, se trage oala de pe foc. Se freaca energic, dupa ce s-a incercat temperatura siropului si cand serbetul este gata, se pune in borcane, se eticheteaza si se leaga.
Se pastreaza la rece, in camara aerisita si curata.
Alte retete:
Dulceata de zmeura
Galuste de prune
Dulceata de gutui
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii