Serbet de cirese amare

Ciresele amare se piseaza cu samburi cu tot, dupa care se pun la fiert in apa, aproximativ 15 minute. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca, dup

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cirese negre
  • 1 jumatate pahar apa
  • zeama de la jumatate lamaie

Mod de preparare

Ciresele amare se piseaza cu samburi cu tot, dupa care se pun la fiert in apa, aproximativ 15 minute. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se strecoara. Se pune un pahar si jumatate din zeama strecurata Intr-un vas impreuna cu zaharul si se pun la topit, pe foc. Se lasa sa fiarba, dupa care se curata de spuma, se adauga zeama de lamaie si se lasa mai departe la fiert, pana cand se leaga compozitia.Se lasa sa se raceasca, dupa care se freaca pana cand compozitia devine ca o pasta catifelata.


Se depoziteaza in borcane si se serveste dupa cateva zile.

Alte retete:

Placinta cu mere Ciocolata de casa Dulceata de gutui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori