Felie de lapte

Felia de lapte este o prajitura delicioasa de casa. Pregatim crema: mixam toate ingredientele pana obtinem o crema fina, dam la rece pana facem blatul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Felie de lapte

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri cu gris
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de rom
  • CREMA
  • 200 g crema de branza
  • 200 g smantana
  • 200 ml frisca
  • 4 linguri cu miere
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cu gelatina

Mod de preparare

Felia de lapte este o prajitura delicioasa de casa.

Pregatim crema: mixam toate ingredientele pana obtinem o crema fina,dam la rece pana facem blatul. Mixam galbenusurile cu zaharul,mierea si esenta de rom,pana isi dubleaza volumul,adaugam faina,grisul,praful de copt si amestecam, dupa care adaugam cacaoa,uleiul si laptele,omogenizam bine, dupa care adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare. Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,am dat la cuptor pana a trecut testul cu scobitoarea, cca 30 min.
Lasam sa se raceasca foarte bine,dupa care taiem in 2. Asezam prima foaie,adaugam crema amestecata cu 2 linguri de gelatina hidratata si dizolvata pe baie de aburi,am dat la frigider pana s-a intarit bine dupa care am adaugat a doua foaie si am dat la frigider pana a doua zi


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori