Galuste cu prune

Un desert de toamna iubit.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Galuste cu prune

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 600 g cartofi
  • 2 oua
  • cca 200 g faina
  • praf de sare
  • putin ulei
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 14-16 prune medii
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 12 linguri Pesmet
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri zahar pudra
  • pentru fiert:apa
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingura sare

Mod de preparare

Cartofii se curata si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare. Prunele se spala, se scot samburii,se presara zaharul pudra si scortisoara.

Cartofii fierti, se scurg de apa,se pune untul, se zdrobesc bine si se lasa sa se raceasca putin.

Se pune faina treptat, ouale, sare si coaja rasa de lamaie si portocala, se framanta pana devine un aluat lipicios, punem putin ulei pe maini si framantam. Se lasa la frigider.

Intre timp se prepara pesmetul:

Punem intr-o tigaie untul sa se topeasca, punem pesmetul si zaharul, amestecam continuu, pana devine putin rumen, luam de pe foc si adaugam scortisoara.

Se pune apa la fiert, impreuna cu sarea si uleiul. Din aluat se rup 14 sau 16 bucati, depinde cat de mari le doriti :)), se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun prunele si se modeleaza cu putina faina cu bucatile de alut rupte.

Se pun pe rand in apa clocotita, iar cand se ridica la suprafata se dau prin pesmet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci