Un dulce pe care nu-l poti refuza niciodata!
1. Se curata cartofi,se taie cubulete si se pun la fiert cu apa si sare ca pentru piure. 2. Separat se spala prunele si scot samburii, iar apoi se pun intr-un castron cu 4 linguri de zahar pentru a se elimina din zeama si a li se intensifica gustul. 3. Cand cartofii sunt gata, se scurg de apa si se mixeaza cu un blender. Se adauga apoi uleiul,un varf de cutit de sare, esenta si faina. Se framanta bine aluatul si apoi se lasa la odihnit 5 minute. 4. Cat timp se odihneste aluatul, intr-o cratita se pune putin ulei si se adauga apoi pesmetul. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga zaharul se omogenizeaza compozitia si se opreste focul. 5. Din aluatul framantat se fac bile ca se pune in mijloc jumatati de pruna. 6. Cu ajutorul unei palete se pun usor intr-un vas cu apa ce deja a inceput sa fiarba. 7. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand se ridica deasupra. 8. Se scot cu grija cate una si se tavalesc prin amestecul de pesmet cu zahar.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legume
Comentarii