Un dulce pe care nu-l poti refuza niciodata!
1. Se curata cartofi,se taie cubulete si se pun la fiert cu apa si sare ca pentru piure. 2. Separat se spala prunele si scot samburii, iar apoi se pun intr-un castron cu 4 linguri de zahar pentru a se elimina din zeama si a li se intensifica gustul. 3. Cand cartofii sunt gata, se scurg de apa si se mixeaza cu un blender. Se adauga apoi uleiul,un varf de cutit de sare, esenta si faina. Se framanta bine aluatul si apoi se lasa la odihnit 5 minute. 4. Cat timp se odihneste aluatul, intr-o cratita se pune putin ulei si se adauga apoi pesmetul. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga zaharul se omogenizeaza compozitia si se opreste focul. 5. Din aluatul framantat se fac bile ca se pune in mijloc jumatati de pruna. 6. Cu ajutorul unei palete se pun usor intr-un vas cu apa ce deja a inceput sa fiarba. 7. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand se ridica deasupra. 8. Se scot cu grija cate una si se tavalesc prin amestecul de pesmet cu zahar.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataReteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii