Coltunasi cu branza sau carne

Coltunasii cu branza sau carne sunt foarte deliciosi. Pentru a prepara aceasta mancare, avem nevoie de cartofi, faina, drojdie, lapte si branza ssau carne.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 300 gr cartofi
  • 20 gr drojdie
  • 1 ou
  • 1 jumatate ceasca smantana
  • sare
  • 200 gr unt
  • umplutura de branza de vaci sau umplutura de carne

Mod de preparare

Coltunasii cu branza sau carne sunt foarte deliciosi. Pentru a prepara aceasta mancare, avem nevoie de cartofi, faina, drojdie, lapte si branza ssau carne. Cartofii se pun la fiert in coaja, dupa care se curata si se dau prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu faina, untul, drojdia muiata in lapte, oul si apa cat cuprinde. Aluatul obtinut se lasa la crescut. Separat, se prepara umplutura din branza sau carne. Se ia aluatul si se intinde o foaie, se taie apoi in patrate si pe fiecare patrat se pune cate o lingurita de umplutura. Se lipesc marginile in forma de triunghi si se introduc coltunasii la fiert, in apa fiarta cu sare. Cand sunt gata, se scurg, se asaza intr-un vas, se toarna peste ei unt topit si se amesteca usor, dupa care se adauga smantana si se pun la cuptor pentru 10-15 minute.


Se servesc calzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori