Gogosele la cuptor seamana la gust cu gogosile clasice prajite in ulei, dar sunt coapte la cuptor. Reteta gogosilor va fi adorata de copii, care vor putea sa le decoreze dupa bunul plac, sau sa le dea forma dorita.
1. Pune faina impreuna cu zaharul tos si drojdia in bolul robotului de framantat si amesteca putin sa se omogenizeze. Adauga in timp ce mixerul functioneaza oul si 250-300ml apa calduta pana cand se formeaza un aluat moale. Transfera aluatul pe o masa de lucru infainata si framanta-l timp de 5-10 minute. Pune-l intr-un bol uns cu ulei si acopera cu folie alimentara, lasa-l sa isi dubleze volumul la loc cald - aprox 1 ora.
2. Transfera din nou aluatul pe masa de lucru si imparte-l in 20 de bucati. Da forma dorita (rotunda, alungita, patrata) fiecarei bucati de aluat si transfera pe o tava de cuptor unsa cu ulei. Acopera din nou cu folie si lasa-le sa isi dubleze din nou volumul.
3. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, da la o parte folia si coace gogosele pe cel mai inalt raft al cuptorului, pentru 8-10 minute pana se auresc. Lasa-le sa se raceasca.
Pentru decor amesteca zaharul pudra cu putina apa pana se formeaza o pasta tare ce poate fi totusi intinsa. Poti adauga colorant daca doresti. Inmoaie partea de sus a fiecarei gogosele in glazura si presara bombonele.
Gogosele pot fi de asemenea servite pudrate cu zahar.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii